0 0

Echte Kerstboom kopen of Kunstkerstboom kopen?

Gepost op 2016-12-02 09:43:40


Het is voor veel mensen een dilemma, moet ik nou een echte Kerstboom kopen of een Kunstkerstboom kopen? Beide bomen hebben hun voor- en nadelen. Qua sfeer gaat er niets boven een echte Kerstboom. De geur van de naaldboom en natuurlijk het authentieke en nostalgische gevoel. Bovendien is een echte Kerstboom op korte termijn goedkoper, als je deze ten minste vergelijkt met een gelijkwaardige Kunstkerstboom. Natuurlijk zijn er ook goedkope Kunstkerstbomen verkrijgbaar, maar qua kwaliteit zijn die vaak toch wel wat minder. Bij een echt goede Kunstkerstboom zul je tegenwoordig nauwelijks nog verschil zien ten opzichte van een echte boom.

Een echte Kerstboom heeft ook nadelen. De boom kan er minder mooi uitzien en hij verliest langzaam maar zeker zijn naalden, waardoor de boom gedurende de december maand steeds kaler wordt. Belangrijker zijn misschien wel de voordelen van een Kunstkerstboom. Hiervan kan je zelf een model kiezen, want Kunstkerstbomen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in werkelijk alle soorten, maten en zelfs kleuren. Je hoeft er bovendien niet bang voor te zijn dat hij kaal wordt.

Groot voordeel van de Kunstkerstboom is dat deze eenvoudig op te zetten is. Vaak bestaat een Kunstkerstboom uit drie delen, die je eenvoudig in elkaar kunt klikken. Vervolgens de takken uitvouwen en versieren maar! Snel en handig, zeker wanneer de boom ook nog eens over ingebouwde lichtjes beschikt. Wanneer de Kerstperiode voorbij is haal je de boom eenvoudig weer uit elkaar en kan deze weer terug naar zolder. Een heel verschil met een echte boom, die je toch kwijt zult moeten, daarbij een lang spoor van naalden achterlatend.

Een Kunstkerstboom is vanzelfsprekend duurder in aanschaf. Voor een echt goede boom ben je misschien een paar honderd Euro kwijt. Daarvoor terug krijg je echter een hoop gemak. Bovendien betaalt de boom zichzelf op de langere termijn terug, want je hoeft niet meer jaarlijks een nieuwe boom aan te schaffen. Over meerdere jaren gezien ben je dus goedkoper uit. Als je kijkt naar een Kunstkerstboom aanbieding dan zal je zien dat er ook genoeg Kerstboom aanbiedingen zijn waarvan je kunt profiteren. Ons advies is duidelijk: ga voor een goede Kunstkerstboom!

Top